Risk Overview | 2022 | Human capital, diversity and talent management

24-03-2022

De wereld is misschien digitaal geworden, maar hij komt tot stilstand wanneer echte mensen afwezig zijn. Dit was vorig jaar al te zien toen een gebrek aan vrachtwagenchauffeurs internationale leveringsvertragingen en stijgende prijzen veroorzaakte. Naarmate de Covid-beperkingen versoepelen, realiseren organisaties over de hele wereld zich dat de mensen die ze nodig hebben om te groeien en hun bedrijf te ontwikkelen er simpelweg niet zijn. Dit is deels een gevolg van veranderingen in werkpatronen en individuele levenskeuzes tijdens de pandemie, tegelijkertijd is het ook een versnelling van een langere trend. 

Elk jaar komt het Risk in Focus rapport uit, waarin de belangrijkste risico's voor het komende jaar worden belicht. In 2021 steeg menselijk kapitaal, diversiteit en talentmanagement naar de hoogste positie ooit toen het door 40% van de geïnterviewde CAE's werd genoemd als een van hun top vijf risico's voor 2022. 
Dit nieuwe rapport, is gebaseerd op roundtables debatten en interviews met CAE's in heel Europa om de belangrijkste problemen voor organisaties en voor interne auditteams te onderzoeken en om vragen en acties voor te stellen die CAE's en hun teams kunnen gebruiken om het bewustzijn in hun bedrijf te vergroten.

Er is al jaren een tekort aan mensen met technologische expertise. De vaardighedencrisis is alleen maar groter geworden en hebben organisaties in alle sectoren en locaties moeite om mensen op alle niveaus en met scala aan vaardigheden te vinden. Het is duidelijk dat organisaties nieuwe manieren moeten vinden om getalenteerde medewerkers aan te trekken, te behouden en te investeren in training en opleiding.

Bedrijfsreputaties zijn belangrijker dan ooit. Organisaties die al hard hebben gewerkt om hun gelijkheid, diversiteit en inclusie te verbeteren, zullen de vruchten plukken van het feit dat ze in staat zijn potentiële werknemers te bereiken en degenen aan te trekken die werkgevers verlaten omdat zij bijvoorbeeld te weinig kansen hebben gekregen.  

Klik hier voor het rapport. 

Schrijf je meteen in voor de Webinar | Human Capital, diversity and talent management: how to manage this growing risk op 26 april. De webinar biedt een leidraad en biedt de mogelijkheid om uitdagingen en best practices te delen. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie